Oppskrifter

Her finner du  alle oppskriftene på utemat.no. Du kan innsnevre søket ditt ved å bruke søkefeltet oppe på menyen.


Reinsdyrfilet med kantareller og skogsbær

Reinsdyrfilet med kantareller og skogsbær

Ytrefilet av reinsdyr er noe av det møreste kjøttet du får tak i. Det er magert og har masse viltsmak. Med reinsdyr som råstoff blir det alltid et festmåltid.

0 comments
Marinerte lammekoteletter

Marinerte lammekoteletter med soppstuing

Marinerte lammekoteletter med soppstuing er enkel og velsmakende mat som passer fint å lage på bålet. Lammekoteletter er en drøm å grille. Det er en bra mengde fett i de fleste typer koteletter, noe som gjør dem saftige og velsmakende.

0 comments
Steak sandwich med salat og aioli

Steak sandwich

Skikkelig smørbrød med rosastekt oksefilet, salat og aioli. En blings som både metter godt og gir masse energi til resten av turen.

0 comments
Stekt laks med kremede grønnsaker

Stekt laks med kremede grønnsaker

Dette er en velsmakende og enkel fiskerett som er en perfekt avslutning på en lang dag med fiskestanga. Hvis du ikke har hatt fiskelykken med deg, er det selvfølgelig lov til å ha med seg et stykke fisk i sekken.

0 comments
Ostesmørbrød på bålet

Ostesmørbrød med pesto, skinke og tomat

Deilige ostesmørbrød laget på bålet. Har du brød og ost er det bare fantasien som setter begrensninger for hva slags ostesmørbrød du kan lage.

0 comments
Frokostgrøt over natten

Frokostgrøt over natten

Dette er den perfekte turfrokosten du kan spise mens kaffen koker og du fortsatt er i soveposen. Med noen enkle grep lager frokosten seg selv over natten.

0 comments
Reinsdyrskav

Reinsdyrskav – Finnbiff

Klassisk fjellgryte med reinsdyrskav som er enkel å lage og passer godt til tur.

0 comments
Biffsalat

Biffsalat

Nydelig sommersalat med rosastekt oksefilet og bacon. En salat som både metter godt og gir masse energi til resten av turen.

0 comments
Tacobaguette

Tacobaguette

Har du litt tacokjøtt og grønnsaker til overs etter fredagstacoen, er dette en super måte å bruke restene på søndagsturen.

0 comments
Epler bakt i bålet

Epler bakt i bålet

Bakte epler med kanel og sukker er utrolig godt som dessert. Dessuten er det veldig enkelt!

0 comments
Fransk løksuppe

Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er en klassiker som smaker nydelig og er super å ha med på tur. Den har kraftig smak og gir mye energi som varmer.

0 comments
Kylling i pitabrød

Kylling i pitabrød

Kylling i pitabrød er velsmakende og enkel turmat, hvor det meste kan gjøres klart på forhånd.

0 comments
Lapper med nyrørte blåbær

Lapper med nyrørte blåbær

Lapper er perfekt som turmat! Lag røren ferdig hjemme, og hell den i en plastflaske.

0 comments
Kjøttsuppe

Kjøttsuppe

Høsten er tid for tradisjonskost med mørt og godt kjøtt og smakfulle rotgrønnsaker. Det er noe spesielt å komme inn til en varm og dampende suppe etter å ha vært ute hele dagen. Denne passer også godt å ha på termos når du er på tur

0 comments
Fjellørret

Fjellørret med rømmesaus og agurksalat

Fjellørret smaker så godt at den nesten ikke trenger tilbehør, så her gjør vi det enkelt.

0 comments
Kyllinggryte med mango og vårløk

Kyllinggryte med mango og vårløk

Smakfull og lettlaget kyllinggryte med friskt asiatisk preg. Det som er litt uvanlig med denne gryten er at blomkålen erstatter risen og du merker nesten ikke forskjell.

0 comments
Pinnebrød

Pinnebrød – Klassikeren!

Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet smaker like godt som det er enkelt å lage. Pinnebrød kan lages i uendelig mange varianter.

0 comments
Ungarsk gulasj

Ungarsk Gulasj

Når det er kaldt ute passer det ekstra godt med en varm suppe med masse kjøtt og grønnsaker. Ungarsk gulasj er en gammel klassiker. Det å koke en stor gryte suppe som gir mat til flere dager, er sterkt undervurdert, og den blir bare bedre og bedre for hver dag.

0 comments
Havregrøt

Havregrøt

Havregrøt er noe av det beste å spise til frokost eller lunsj når du har en lang tur foran deg og trenger energi som varer en stund. Havregryn inneholder masse fiber, energi og næringsstoffer som er bra for oss, og man holder seg akkurat passe god og mett lenge!

0 comments
Grønnsakssmos

Grønnsaksmos som passer til alt

Denne grønnsaksblandingen kan brukes som tilbehør til fisk, kylling og alle typer kjøtt. Den er også fin å bruke som basis for suppe, eller den kan spises som den er, som et mellommåltid.

0 comments

Laks i folie med grønnsaker og kryddersmør

Velsmakende og enkel turmat som du gjerne kan lage på forhånd. Passer fint å ha noen av disse i fryseren i tilfelle du skulle ta en spontan tur. Disse tiner akkurat passe mens du går.

0 comments
Energibar

Hjemmelaget energibar

Noe ekstra godt i sekken hører med på tur. Uansett hvor lang turen er, så er god tursnacks en fin belønning for store og små. Denne energibaren er full av næring, så den gir masse energi til å fortsette turen.

0 comments
Frukt og bærkake

Saftig frukt og bærkake

Dette er en utrolig saftig og god kake som er perfekt å ha til dessert. Du kan også putte den i fryseren, så har du alltid noe å ta frem når du vil ha med noe ekstra godt til turen.

0 comments
Omelett med grønnsaker

Omelett med bacon og grønnsaker

En god omelett er fin turmat. I en omelett kan du bruke alle typer kjøtt og grønnsaker, og det er er fin måte å bruke rester på. Her er det bare fantasien som setter grenser.

0 comments
Helgrillet gris

Helgrillet gris

Helgrilling av dyr er ikke så vanskelig som de fleste tror, men det krever noe forberedelser, en stor grill og masse tid.

7 comments
Guacomole

Guacomole

Guacomole er et fantastisk tilbehør som opprinnelig kommer fra Mexico. Guacomole passer ikke bare til taco, det passer også utmerket til sommerens grillretter, enten det er kjøtt eller fisk.

0 comments
Tacokrydder

Lag ditt eget tacokrydder

Tacokrydder lager du enkelt selv. Tacokrydderet du kjøper i butikken inneholder ofte mye salt, smaksforsterkere (E621) og også sukker, noe som er helt unødvendig. Lag heller din egen blanding!

0 comments

Burger av kyllingfilet

Saftig burger av kyllingfilet. Veldig enkel å lage og smaker fantastisk.

0 comments
Surdeig

Surdeig

Surdeigsbakst er matkultur på sitt beste. Å bake med surdeig gjør baksten mer smaksrik, næringsrik og lettere fordøyelig. Å bake tradisjonelt med surdeig er enkelt som bare det, men krever noe vi hevder å ha alt for lite av i dag, nemlig tid. Så hvorfor ikke ta tiden tilbake og gjøre surdeigsbakst til ditt neste prosjekt?

0 comments
Grove pitabrød

Grove pitabrød

Hjemmelagde pitabrød er best! Med grovt hvetemel blir de ekstra gode på smak og ikke minst sunne. Denne deigen kan også brukes til pizzabunn.

0 comments
Kylling og grønnsaker i folie

Kylling og grønnsaker i foliepakke

Vil du ha et sunnere alternativ til pølser på bålet eller grillen, så bør du prøve denne foliepakkede blandingen av kylling og grønnsaker.

0 comments

Pitabrød

Pitabrød kan fint lages hjemme. Dette er en oppskrift som er lett å lykkes med, og som smaker nydelig!

0 comments