
Kylling i pitabrød
Kylling i pitabrød er velsmakende og enkel turmat, hvor det meste kan gjøres klart på forhånd.
Forarbeid hjemme: Mariner og stek kyllingen, kutt opp salaten og legg i bokser.
Ingredienser 4 porsjoner:
4 kyllingbryst
1 Issalat
2 tomater
½ agurk
½ rødløk
4 pitabrød
Marinade til kylling:
2 dl olje
2 ss barbequesaus
1 ss soyasaus
2 fedd hvitløk
1 ts chilipulver
1 ts oregano
salt og pepper
Hvitløksdressing:
1/2 beger rømme
2 fedd hvitløk
1 lime
salt og pepper
Slik gjør du:
Begynn med marinade til kyllingen. Bland alle ingrediensene i en plastpose og legg i kylling oppdelt i biter. Det er fint hvis kyllingen kan ligge i marinaden noen timer. Dette passer fint hvis du har tenkt å steke kyllingen når dere er ute på tur.
Lag hvitløksdressing ved å blande rømme, presset hvitløk, saften av en lime og smak til med salt og pepper. Del opp salat og grønnsaker.
Stek kyllingen i panne eller legg den i folie og putt den i glørne i bålet i ca. 10-15 minutter.
Varm pitabrødene litt over bålet og skjær et snitt halvveis over. Fyll lommen med salat, grønnsaker og kylling. Hell et par spiseskjeer med hvitløksdressing over.
Tips! Hvis du lager alt på forhånd, vent med dressingen til dere skal spise, så holder salaten seg frisk og sprø.
Du kan også lage dine egne pitabrød. Oppskriftene finner du her: