Stekt laks med kremede grønnsaker
Dette er en velsmakende og enkel fiskerett som er en perfekt avslutning på en lang dag med fiskestanga. Hvis du ikke har hatt fiskelykken med deg, er det selvfølgelig lov til å ha med seg et stykke fisk i sekken. I denne retten har jeg valgt laks, men alle typer fisk er godt.
Forarbeid hjemme: Skjær opp alle grønnsakene og putt i en pose eller boks.
Ingredienser til 4 porsjoner:
600 g Laks
6 Poteter
3 Gulrøtter
100 g Jordskokker
1 Fenikkel
1 Løk
100 g Sukkererter
12 Små tomater
1/2 l Kremfløte
Smør til steking
Salt og pepper
Slik gjør du:
Kutt alle grønnsakene i biter på ca. 2×2 cm. Dette surres i smør til det er litt mørt, men ikke brunstekt. Ha på kremfløte, salt og pepper og la det koke i 8 – 10 minutter til det begynner å tykne og grønnsakene er ferdige. Ha i sukkererter og små tomater de siste 3 minuttene.
Mens grønnsakene koker, steker du laksen i en panne med smør, eller du kan grille den på bålet. Ha på godt med salt og pepper.