Grove pitabrød
Baking,  Bakverk,  Enkelt,  Oppskrifter,  Tilbehør

Grove pitabrød

Hjemmelagde pitabrød er best! Med grovt hvetemel blir de ekstra gode på smak og ikke minst sunne. Denne deigen kan også brukes til pizzabunn.

Ingredienser 15 stykker:

5 dl vann
50 gr. fersk gjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
3 dl sammalt hvete, grov
2 dl havremel
7 dl hvetemel

Slik gjør du:

Løs opp gjær i lunkent vann (37 °C) og tilsett olje, salt og mel.

Bland alt sammen til en smidig deig.

La den heve tildekket i 30–45 min. (til dobbel størrelse) på et lunt sted.

Del deigen i 10–15 emner, alt etter hvor store pitabrød du vil ha.

Kjevle ut hvert emne til en rund leiv, 1/2 til 1 cm tykk.

Legg leivene på et stekebrett/rist dekt med bakepapir. Stek dem i forvarmet ovn ved 250 °C i 5–7 min.

De flate leivene sveller opp under stekingen, slik at det danner seg en «lomme». Her kan du putte fyllet inni etter at brødet er stekt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.