Grove pitabrød
Hjemmelagde pitabrød er best! Med grovt hvetemel blir de ekstra gode på smak og ikke minst sunne. Denne deigen kan også brukes til pizzabunn.
Ingredienser 15 stykker:
5 dl vann
50 gr. fersk gjær
2 ss olivenolje
1 ts salt
3 dl sammalt hvete, grov
2 dl havremel
7 dl hvetemel
Slik gjør du:
Løs opp gjær i lunkent vann (37 °C) og tilsett olje, salt og mel.
Bland alt sammen til en smidig deig.
La den heve tildekket i 30–45 min. (til dobbel størrelse) på et lunt sted.
Del deigen i 10–15 emner, alt etter hvor store pitabrød du vil ha.
Kjevle ut hvert emne til en rund leiv, 1/2 til 1 cm tykk.
Legg leivene på et stekebrett/rist dekt med bakepapir. Stek dem i forvarmet ovn ved 250 °C i 5–7 min.
De flate leivene sveller opp under stekingen, slik at det danner seg en «lomme». Her kan du putte fyllet inni etter at brødet er stekt.