Saftig frukt og bærkake
Dette er en utrolig saftig og god kake som er perfekt å ha til dessert. Du kan også putte den i fryseren, så har du alltid noe å ta frem når du vil ha med noe ekstra godt til turen.
Ingredienser:
500 g smør
500 g sukker
8 egg
500 g hvetemel
3 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
Fyll:
6 store epler
20 gule plommer
300 g blåbær
100 g hakkede mandler
3 ss perlesukker
1 ss kanel
Slik gjør du:
NB! Deigen er stor, så bruk en stor bakebolle når du rører sammen deigen.
Pisk smør og sukker til luftig smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen til luftig krem. Rør inn de tørre ingrediensene.
Skrell eplene og del dem i biter (Ca. 2 x2 cm). Del plommene i to og fjern steinen. Bland all frukt og bær forsiktig inn i røren.
Ha røren i en stor, bakepapirkledd langpanne (30×40 cm). Strø over hakkede mandler, perlesukker og kanel.
Stek kaken midt i ovnen ved 190°C i 40-45 min.
Avkjøl og del kaken opp i passe store firkanter med en skarp kniv.
Server gjerne med vaniljekesam eller is. Veldig godt!