Havregrøt
Bål,  Bær,  Enkelt,  Frukt,  Gryte,  Oppskrifter

Havregrøt

Havregrøt er noe av det beste å spise til frokost eller lunsj når du har en lang tur foran deg og trenger energi som varer en stund. Havregryn inneholder masse fiber, energi og næringsstoffer som er bra for oss, og man holder seg akkurat passe god og mett lenge!

Det du har på havregrøten kan varieres i det uendelige. Bruk det du liker best av frukt, bær, nøtter osv. Dette gir ekstra energi, vitaminer og antioksidanter.

Ingredienser til 4 porsjoner:

6 dl havregryn, lettkokte
1,2 l vann eller melk
1 ts salt

Tilbehør:

Bær, frukt, nøtter, rosiner osv. Finn din favorittblanding. Her er det kun fantasien som setter grenser.

Slik gjør du:

Ha havregryn og vann eller melk i en kjele og kok opp under omrøring. La det koke i ca. 5 minutter, til grøten har ønsket konsistens. Smak til med salt mot slutten av koketiden.

Tips! Hvis du bruker melk, kan grøten lett brenne seg i bunnen av kjelen, så husk å røre hele tiden.

Server med for eksempel blåbær, rips og banan.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.