Reinsdyrfilet med kantareller og skogsbær
Ytrefilet av reinsdyr er noe av det møreste kjøttet du får tak i. Det er magert og har masse viltsmak. Med reinsdyr som råstoff blir det alltid et festmåltid.
Ingredienser 4 porsjoner:
700 gr ytrefilet av reinsdyr
200 gr kantareller
200 gr Rosenkål
200 gr frossen skogsbærblanding
Smør til steking
Fersk timian
Salt og pepper
Slik gjør du:
Filetene krydres med salt og pepper og brunes i panne med godt med smør. Når kjøttet er godt brunet, sett pannen på lav varm og stek fileten ca. 5 minutter på hver side, litt etter tykkelsen på kjøttet. Det skal være rosa i midten. Legg kjøttet til side og la det hvile i minst 10 minutter.
Kantarellene kan stekes i pannen sammen med kjøttet de siste minuttene. Krydre med salt og pepper.
Sausen lages i den samme pannen for å utnytte den gode smaken fra stekesjyen. Ha litt mere smør i pannen og tilsett skogsbær blandingen. Krydre med litt salt og pepper og ha på en liten kvast med fersk timian. La dette koke i pannen noen minutter så du får med den all smaken fra stekesjyen.
Tips! Hvis du har med deg litt rødvin eller konjakk, passer det godt å tilsette litt i sausen.
Rosenkål renses og dampes i en liten kjele med litt smør og salt.
Server fileten oppskåret i skiver med kantareller, rosenkål og den gode sausen over. Til denne retten passer det godt med kokte nypoteter.