Fjellørret med rømmesaus og agurksalat
Fjellørret smaker så godt at den nesten ikke trenger tilbehør, så her gjør vi det enkelt.
Ingredienser 4 porsjoner:
2 stk fjellørret ca. 400 gram
8 stk nypoteter
1 stor agurk
2 ss vann
1 ss sukker
1 ss eddik 7%
1 beger rømme
salt og pepper
Smør til steking
Slik gjør du:
Begynn med å lage agurksalat så den får tid til å tiltrekke seg smak. Bland sammen vann, sukker, eddik, salt og pepper i en pose eller bolle. Skjær agurken i tynne skiver og ha de oppi eddikblandingen. Du kan gjerne bruke ostehøvel for å kutte agurken. Denne kan du også kutte på forhånd.
Tips! Når du skal lage mat ute i felten, er det lurt å ha ingredienser på små flasker og poser, så sparer du masse plass i sekken.
Sett potetene på koking med en gang, da de tar lengre tid enn å steke fisken.
Rens, vask og filetér ørreten. Krydre med salt og pepper. Fisken stekes i panne med godt med smør. Ca. 5 minutter på hver side til den har fått en fin og gyllen farge. Hell over et beger med rømme og la det surre sammen med fisken i 2-3 minutter og den er klar til servering.
Server med agurksalat og kokte nypoteter.