Marinerte lammekoteletter
Bål,  Grill,  Lam,  Middels avansert,  Oppskrifter,  Panne,  Sopp

Marinerte lammekoteletter med soppstuing

Marinerte lammekoteletter med soppstuing er enkel og velsmakende mat som passer fint å lage på bålet. Lammekoteletter er en drøm å grille. Det er en bra mengde fett i de fleste typer koteletter, noe som gjør dem saftige og velsmakende.

Forarbeid hjemme: Legg kjøttet i marinade før du går hjemmefra. Det holder seg godt i opptil et døgn hvis du holder det kjølig.

Ingredienser 4 porsoner:

4 stk tykke lammekoteletter
2 dl. Olivenolje
4 fedd hvitløk
1 kvast rosmarin
1 bunt koriander
200 gr. Sjampinjong
1/2  l. Kremfløte
1 brokkoli
8 nypoteter
Smør/ olje til steking
Salt og pepper

Slik gjør du:

Marinade: Bland olje, hvitløk, friske urter, salt og pepper i en Ziplock pose og legg i lammekotelettene. Dette gjør du før du reiser på tur. De kan fint ligge i marinaden over natten så lenge det er kaldt.

Grille koteletter: Husk at tykkere koteletter blir saftigere enn tynne, og ikke minst at de beholder saftigheten lenger. Når kotelettene har vært i marinade, er det lurt å tørke vekk mesteparten av oljen med kjøkkenpapir før de legges på grillen. Grill kotelettene på direkte varme, kun lenge nok til å få en fin farge. Snu kotelettene og gjenta prosessen på den andre siden. Legg de så på indirekte varme noen minutter til de er ferdige. La de hvile noen minutter før severing.

Soppstuing: Kutt sjampinjong i skiver og brun de i smør eller olje til de er møre. Ha på kremfløte og la det koke inn til det blir en tykk kremaktig konsistens. Krydre med salt og pepper.

Tilbehør: Dampet brokkoli og kokte nypoteter. Kok potetene i en kjele på vanlig måte og legg brokkolien til damping på toppen de siste 5 minuttene.

Lammekotteletter

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.