
Reinsdyrskav – Finnbiff
Klassisk fjellgryte med reinsdyrskav som er enkel å lage og passer godt til tur.
Forberedelser hjemme: Skjær opp bacon og kutt alle grønnsakene og putt det i ziplock poser.
Ingredienser til 4 porsjoner:
500 g reinsdyrskav
150 g bacon
400 g poteter
150 g gulrot
150 g løk
150 g sukkererter
150 g champignon
2 ss smør til steking
2 dl vann
5 dl rømme
3 skiver brunost
5 stk einebær
0,5 ts timian, tørket
1 ts salt
0,5 ts pepper
Slik gjør du:
1. Tin reinskavet i et par timer før du skal bruke det. Sil bort smeltevannet. Kutt bacon i terninger.
2. Grovhakk løken, skrell og del gulroten i store staver, poteten i to eller fire. Kutt soppen i fire. Sukkerertene kan være hele.
3. Start med å surre løk og bacon i litt smør. Ha på reinsdyrskavet og brun dette godt. Fyll på med poteter, gulrøtter og sopp og la dette surre en stund.
4. Ha i vann, rømme, brunost og krydder. Kok opp gryta og la det småkoke under lokk i ca. 20 minutter. Ha i sukkerertene de siste 5 minuttene.
Server med godt brød til.