
Steak sandwich
Skikkelig smørbrød med rosastekt oksefilet, salat og aioli. En blings som både metter godt og gir masse energi til resten av turen.
Ingredienser 4 porsjoner:
300 gr ytrefilet av storfe
1 pose babyleaf salat
1 rødløk
100 gr cherrytomater
4 ss Aioli
Slik gjør du:
Kjøttet krydres med salt og pepper og stekes i smør eller olje til det er rosa inni. Løken deles i to, og skjæres i skiver og stekes i skyen fra kjøttet til den er brun og myk.
Aioli:
Hvis du vil lage aioli selv, får du her en enkel oppskrift.
4 stk eggeplommer
1 ss vineddik
1 ts dijonsennep eller annen sennep
2 båter presset hvitløk
4 dl solsikkeolje
Salt og pepper
Slik gjør du:
La alle ingrediensene bli romtempererte. Visp eggeplommer med eddik og sennep. Tilsett hvitløk. Spe forsiktig med olje under kraftig visping, så det ikke skiller seg. Smak til med salt og pepper.
Skyll salat og cherrytomater i kaldt vann og del tomatene i to. Smør et godt lag aioli på en tykk skive av godt brød. Legg på salat, tomater og kjøtt og avslutt med den stekte løken på toppen.
Tips: Hvis du lager alt på forhånd og skal gå noen timer før du spiser, så vent med å legge på aioli og kjøtt til du skal servere, så holder salaten seg frisk og sprø hele veien.