Ytrefilet av reinsdyr er noe av det møreste kjøttet du får tak i. Det er magert og har masse viltsmak. Med reinsdyr som råstoff blir det alltid et festmåltid.

Ingredienser 4 porsjoner:

700 gr ytrefilet av reinsdyr
200 gr kantareller
200 gr Rosenkål
200 gr frossen skogsbærblanding
Smør til steking
Fersk timian
Salt og pepper

Slik gjør du:

Filetene krydres med salt og pepper og brunes i panne med godt med smør. Når kjøttet er godt brunet, sett pannen på lav varm og stek fileten ca. 5 minutter på hver side, litt etter tykkelsen på kjøttet. Det skal være rosa i midten. Legg kjøttet til side og la det hvile i minst 10 minutter.

Kantarellene kan stekes i pannen sammen med kjøttet de siste minuttene. Krydre med salt og pepper.

Sausen lages i den samme pannen for å utnytte den gode smaken fra stekesjyen. Ha litt mere smør i pannen og tilsett skogsbær blandingen. Krydre med litt salt og pepper og ha på en liten kvast med fersk timian. La dette koke i pannen noen minutter så du får med den all smaken fra stekesjyen.

Tips! Hvis du har med deg litt rødvin eller konjakk, passer det godt å tilsette litt i sausen.

Rosenkål renses og dampes i en liten kjele med litt smør og salt.

Server fileten oppskåret i skiver med kantareller, rosenkål og den gode sausen over. Til denne retten passer det godt med kokte nypoteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.