Fjellørret med rømmesaus og agurksalat

Fjellørret smaker så godt at den nesten ikke trenger tilbehør, så her gjør vi det enkelt.

Ingredienser 4 porsjoner:

2 stk fjellørret ca. 400 gram
8 stk nypoteter
1 stor agurk
2 ss vann
1 ss sukker
1 ss eddik 7%
1 beger rømme
salt og pepper
Smør til steking

Slik gjør du:

Begynn med å lage agurksalat så den får tid til å tiltrekke seg smak. Bland sammen vann, sukker, eddik, salt og pepper i en pose eller bolle. Skjær agurken i tynne skiver og ha de oppi eddikblandingen. Du kan gjerne bruke ostehøvel for å kutte agurken. Denne kan du også kutte på forhånd.

Tips! Når du skal lage mat ute i felten, er det lurt å ha ingredienser på små flasker og poser, så sparer du masse plass i sekken.

DSC_2451

 

Sett potetene på koking med en gang, da de tar lengre tid enn å steke fisken.

Rens, vask og filetér ørreten. Krydre med salt og pepper. Fisken stekes i panne med godt med smør. Ca. 5 minutter på hver side til den har fått en fin og gyllen farge. Hell over et beger med rømme og la det surre sammen med fisken i 2-3 minutter og den er klar til servering.

Server med agurksalat og kokte nypoteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *