Fransk løksuppe

Fransk løksuppe er en klassiker som smaker nydelig og er super å ha med på tur. Den har kraftig smak og gir mye energi som varmer.

Ingredienser 4 porsjoner:

3 store løk
2 fedd hvitløk
2 l oksekraft (Kan bruke terninger)
1 dl hvitvin
1 dl olivenolje
2 ss hvetemel
1 kvast fersk timian
Salt og pepper

Tilbehør:

4 tykke skiver av godt brød (Gjerne surdeigsbrød)
200 gr revet ost
Litt fersk timian

Slik gjør du:

Løken skrelles, deles i to og skjæres i tynne skiver. Fres løk og hvitløk gyllent i olivenolje. NB! Ikke brunes. Når løken er mør, ha i hvitvin, dryss over hvetemel. Rør godt og hell over kraften. Ha oppi en liten bunt med fersk timian og kok opp. Krydre med salt og pepper. NB! Det er mye salt i buljongterninger, så smak på suppen før du tilsetter for mye salt.

Denne suppen blir best hvis den kan småkoke i et par timer, men hvis du lager den ute kan den fint spises etter 20 – 30 minutters koking.

Klassisk tilbehør til løksuppe er ristet brød med smeltet ost som tilsettes rett før servering.

Tykke skiver av godt brød stekes i olje i panne. Når de er stekt på ene siden, snu de og legg på rikelig med revet ost og litt fersk timian. Legg på lokk og sett pannen på indirekte varme til osten er smeltet.

Fyll en skål med varm suppe og legg en skive oppi. Vel bekomme!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *