Smakfull og lettlaget kyllinggryte med friskt asiatisk preg. Det som er litt uvanlig med denne gryten er at blomkålen erstatter risen og du merker nesten ikke forskjell.

Forarbeid hjemme: Skjær opp kylling og grønnsaker og putt i poser. En til kylling, en til blomkål og resten av grønnsakene i en.

Ingredienser 4 porsjoner:

4 kyllingfileter
1 lite blomkålhode
1 løk
1 rød paprika
½ rød chili uten frø
4 vårløk
1 mango
2 dl sursøt saus
Salt og pepper
2 ss olje til steking

Slik gjør du:

Begynn med å rive blomkål med rivjern. Bruk de groveste tennene, da den skal ha ca. samme størrelse som ris.

Skjær kyllingfilet, paprika og løk i biter på ca. 2 x 2 cm. Finhakk chili. Dette brunes i olje i en romslig panne til kyllingen er gjennomstekt.

Skrell og skjær mango i biter på ca. 1 x 1 cm. Vårløken skjæres i skiver.

Alle ingrediensene blandes i pannen eller i en kjele hvis det ikke er plass til alt. Ha over sursøt saus og bland godt. Smak til med salt og pepper og la det koke på svak varme i 5 minutter til blomkålen er ferdig.

Til denne kyllinggryten passer det godt med en frisk salat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.