Kyllinggryte med mango og vårløk

Smakfull og lettlaget kyllinggryte med friskt asiatisk preg. Det som er litt uvanlig med denne gryten er at blomkålen erstatter risen og du merker nesten ikke forskjell.

Forarbeid hjemme: Skjær opp kylling og grønnsaker og putt i poser. En til kylling, en til blomkål og resten av grønnsakene i en.

Ingredienser 4 porsjoner:

4 kyllingfileter
1 lite blomkålhode
1 løk
1 rød paprika
½ rød chili uten frø
4 vårløk
1 mango
2 dl sursøt saus
Salt og pepper
2 ss olje til steking

Slik gjør du:

Begynn med å rive blomkål med rivjern. Bruk de groveste tennene, da den skal ha ca. samme størrelse som ris.

Skjær kyllingfilet, paprika og løk i biter på ca. 2 x 2 cm. Finhakk chili. Dette brunes i olje i en romslig panne til kyllingen er gjennomstekt.

Skrell og skjær mango i biter på ca. 1 x 1 cm. Vårløken skjæres i skiver.

Alle ingrediensene blandes i pannen eller i en kjele hvis det ikke er plass til alt. Ha over sursøt saus og bland godt. Smak til med salt og pepper og la det koke på svak varme i 5 minutter til blomkålen er ferdig.

Til denne kyllinggryten passer det godt med en frisk salat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *