Hjemmelaget energibar
Noe ekstra godt i sekken hører med på tur. Uansett hvor lang turen er, så er god tursnacks en fin belønning for store og små. Denne energibaren er full av næring, så den gir masse energi til å fortsette turen.
Ingredienser: (Denne oppskriften gir ca. 18 energibarer)
250 gr. Usaltet smør
10 ss. Lynghonning (Ca. 200 gr.)
300 gr. Lettkokte havregryn eller Müsli frokostblanding
200 gr. Brunt sukker
250 gr. Frukt og nøttemix (eks, pose fra Rema1000) – Grovhakket.
50 gr. Gresskarkjerner
150 gr. 70% Kokesjokolade
Liten klype havsalt
Slik gjør du:
Forvarm ovnen til 160 grader. Legg bakepapir i en vanlig langpanne (30×40 cm.)
Hell smør og honning i en kjele og varm det på lav varme til smøret har smeltet. Sett det til siden for avkjøling. Bland alle de andre ingrediensene i en stor bolle.
Tilsett den avkjølte smørblandingen. Dette blandes godt sammen og helles i langpannen. Deigen skal være ganske løs. Den bør være ca. 1,5 cm tykk, så det er ikke sikkert den fyller hele langpannen. Da er det bare å brette en kant på bakepapiret.
Stekes midt i ovnen på 160 grader i ca. 30 minutter. Følg godt med den siste tiden, så de ikke blir for mye stekt. La de avkjøles i 15 minutter og del de så opp i biter på 5×10 cm. La bitene avkjøles helt før du tar de ut av pannen.
Oppbevares i tett boks i kjøleskapet, eller de kan pakkes i folie og fryses.