Pitabrød
Pitabrød kan fint lages hjemme. Dette er en oppskrift som er lett å lykkes med, og som smaker nydelig!
Du trenger:
4,5 dl lunkent vann
25 gram gjær
1 ss olivenolje
1/2 ts salt
10-11 dl hvetemel
1 ss sukker
Slik gjør du:
1. Rør ut gjæren i litt av vannet. Når gjæren er oppløst, tilsetter du resten av vannet, oljen og saltet.
2. Ha deretter i sukkeret og nesten alt hvetemelet. Kjør deigen i en kjøkkenmaskin til den er smidig og fin. Ha i litt mer hvetemel hvis det trengs. Kjør i minst 10 minutter, eller kna så lenge du orker!
3. La deigen heve under plast i rundt 30 minutter. Del så deigen i 12 emner og trill til boller. La bollene heve noen minutter under plast.
4. Kjevle ut bollene så de blir runde og flate. Legg dem på et stekebrett med bakepapir. La pitabrødene etterheve minst 10 minutter før du steker dem midt i ovnen på 250 grader. Etter noen minutter vil pitabrødene blåse seg opp og det vil danne seg en luftlomme inni.
5. Stek i 8-10 minutter, følg med på slutten så de ikke blir brent! Avkjøl på rist.