Pinnebrød – Klassikeren!

Hjemmelaget pinnebrød stekt på bålet smaker like godt som det er enkelt å lage. Pinnebrød kan lages i uendelig mange varianter.

Lag deigen før du drar hjemmefra.

Ingredienser: (Denne holder til 2 -3 personer. Litt etter hvor mye deig du bruker på hver pinne)

4 dl hvetemel
12 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
5 ss soyaolje
ca. 1,5 dl vann

Slik gjør du:

1. Bland sammen det tørre.

2. Tilsett olje og vann og rør sammen til en glatt, ikke for klissete deig.

3. Ha litt olje rundt deigen og legg den i en brødpose eller isboks (olje for at deigen ikke skal klistre seg til posen).

4. Spikk pinner og klem ut lange strimler av deig som du tvinner rundt pinnene.

5. Stek over glørne. Åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte.

TIPS! Hvis du ikke vil lage deig selv, finnes det et supert alternativ. – Nemlig ferdigkjøpt pizzadeig på rull. Skjær den i strimler, og vips så har du deig til pinnebrød.

Pinnebrød kan lages på uendelig mange måter. Her får du noen tips til forskjellige varianter:

Klassiske pinnebrød– surr ikke deigen for tett eller tykt for jevn steking og raskt resultat.

Pinnebrød med pålegg– et ferdig pinnebrød fylles med deilig pålegg. Syltetøy er en klassiker, men prøv gjerne også med bær plukket på turen, eller litt honning. Eller hva med smør rett og slett?

Pølser med frakk– spidd pølsen og grill denne nesten ferdig. Surr deigen rundt og stek brødet ferdig. Du trenger en litt tynnere pinne så pølsene ikke sprekker, og du bør ikke surre deigen for tykt eller tett.

Pinnebrød med ost– variér deigen med litt revet ost for saftige brød.

Pizza-pinnebrød– hvorfor stoppe ved osten? Blander du inn en hakket blanding av urter og soltørkede tomater sammen med osten, får du nærmest en pizza på pinne. Spesielt om du i tillegg surrer den rundt pølser som beskrevet over.

Kanelbolle-pinnebrød– ta kanel og sukker i deigen, for noe som nærmest blir kanelbollepinnebrød. For å nærme deg kanelbollestilen ytterligere, kan du ta med en blanding av smør, sukker og kanel som du smører pinnebrødremsene i før du ruller deigen på pinnen. Eventuelt en blanding av sukker og kanel som du dypper deigen i, men da vil det sitte dårligere på.

Godteri-pinnebrød– noe søtt du liker blandet i deigen, og vips – gode, søte pinnebrød. Om du velger rosiner, sjokolade, minimarshmallows, mandelfyll eller annet er helt opp til deg og din smak.

Her er det bare fantasien som setter grenser. Prøv deg frem med forskjellige ingredienser og finn din favoritt!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *