Grønnsakssmos
Grønnsaker,  Middels avansert,  Oppskrifter,  Tilbehør,  Vegetar

Grønnsaksmos som passer til alt

Denne grønnsaksblandingen kan brukes som tilbehør til fisk, kylling og alle typer kjøtt. Den er også fin å bruke som basis for suppe, eller den kan spises som den er, som et mellommåltid. Denne blandingen gir deg mer enn 5 om dagen, og alt du trenger av vitaminer og mineraler for å dekke dagsbehovet.

Denne er best å lage hjemme da det er mye arbeid med grønnsakene.

Ingredienser til ca. 6 liter ferdig mos:

3 brokkoli
2 små blomkålhoder
2 søtpoteter
5 gulrøtter
1 kålrabi
1 liten sellerirot
4 løk
3 røde paprika
10 fedd hvitløk
3 røde chili uten frø
2 dl olivenolje
½ l kyllingkraft
Salt
Grovmalt pepper
Krydder. Eks. Provencekrydder el.l.

Slik gjør du:

Løk, paprika, hvitløk og chili finhakkes og freses i oljen til det er gyllent. Ha i kyllingkraft og krydder du vil bruke, og la det koke i 10 minutter. Resten av grønnsakene kuttes i biter og kokes til de er myke.

Bruk stavmikser til å mose grønnsakene og bland i kraften med de andre grønnsakene. Kjør en runde til med stavmikseren til den får en litt grov konsistens. Smak til med salt, pepper og evt. mer krydder. NB! Det er mye salt i kyllingkraften så vent med å salte til slutt.

Tips! I denne mosen kan du bruke alle typer grønnsaker. Variér med andre grønnsaker og krydder du liker for å lage din egen favorittblanding.

Frys mosen i plastbokser eller poser i passende porsjoner.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.